EXPOOST

tijdelijke expositieruimte in de binnenstad
Foto: Dime Spijkerman

Pop-up museum EXPOOST verzorgt ook dit jaar weer een aantal fraaie exposities op de vertrouwde locatie: Roode Steen 15, naast het Westfries Museum. Met welwillende medewerking van de gemeente Hoorn kan het pand nog tot in het 2022 gebruikt worden om verrassende en interessante exposities te tonen. En wie wet waar we daarna weer opduiken…
We verwelkomen u graag. Entree is gratis!

Huidige expositie

In Beeld: Fotografie- en beeldenexpositie

Van 23 oktober t/m 12 december toont Expoost fotografie en beelden van Westfriese kunstenaars. Zij brengen hun zeer uiteenlopende werk in beeld in deze gevarieerde expositie. Van abstract tot figuratief, van natuur tot portret en beelden van klei tot wol. Deelnemende fotografen: Angelina Carol, Tineke Okx, Jeroen Otto, Dime Spijkerman, Mario Letschert, Guillaume Groen, Bert Strootman, Jan Siebring en
Bert Loggen. De 3 beeldend kunstenaars zijn Margo Schoutsen, Wim Zwijsen en Helma van Kleinwee.

Verwacht

Joost Swarte

In december is in Expoost een boeiende expositie te zien van werk van de bekende alleskunner Joost Swarte. Striptekenaar, architect en glaskunstenaar: in de Oosterkerk wordt in december het glas-in-lood raam onthuld dat Joost Swarte in opdracht heeft vervaardigd.

Eerdere exposities

Marcel Pinas

12 september - 17 oktober

Vanaf zondag 12 september is werk te zien van de Surinaamse kunstenaar Marcel Pinas, onder de titel Kuubutu (’samen’). Taco Dibbits, directeur Rijksmuseum Amsterdam, opent de tentoonstelling op zaterdag 11 september in besloten kring.
In deze tentoonstelling krijgt de Marroncultuur, waaruit Marcel Pinas (1971) afkomstig is, een gezicht. Het beladen verleden wordt getoond in symbolische vorm, in geabstraheerde vorm, maar altijd in een intrigerende beeldtaal.

SERVAAS

18 juli t/m 5 september 2021

Als eerbetoon aan de in 2001 overleden Hoornse kunstenaar Servaas presenteert pop-up museum Expoost een overzichtsexpositie van zijn werk. Geheel in lijn met zijn baanbrekende werk zal Expoost voor de gelegenheid zijn omgedoopt in een filiaal van Int. ƒish-handel Servaas & Zn.

INKTSPOT!

5 juni t/m 11 juli 2021

Eindelijk mag ook pop-up museum Expoost weer open! Vanaf zaterdag 5 juni bent u welkom om te genieten van de geweldige expositie ‘Inktspot’, met de beste 100 politieke tekeningen van 2020. Verwacht grappige, verrassende en ook bijzonder mooie tekeningen. En loop daarna ook door de geweldige beeldentuin achter het pand met werk van vele kunstenaars. De toegang is natuurlijk zoals altijd gratis.

ZILVEREN CAMERA

23 oktober t/m 13 december 2020

Voor de derde keer op rij weet pop-up museum EXPOOST aan de Roode Steen de expositie van de Zilveren Camera naar Hoorn te krijgen.
De Zilveren Camera is de meest prestigieuze prijs voor fotojournalistiek en documentaire fotografie in Nederland. Jaarlijks zenden beroepsfotografen hun werk in, in de hoop in de prijzen te vallen.

LIEFDE IS VAN IEDEREEN

10 oktober t/m 18 oktober 2020

YOUNG ONES

5 september t/m 4 oktober 2020