Buitenfilm

Het 10-jarig jubileum van Cinema Oostereiland wordt gevierd met buitenfilms en muziek.
De eerste voorstelling van Cinema Oostereiland was in september 2011. Alle reden voor een feestje, want wat is het een fantastische plek en wat is er op het eiland genoten van films, van de sfeer op die plek, van alle ontmoetingen, van de samenwerking. Cinema Oostereiland staat stil bij dit jubileum met een week lang muziekfilms op de binnenplaats. Films die vertoond worden in combinatie met liveoptredens in samenwerking met de Hoornse Stadsfeesten. 
 

Tijdens het Cultuurweekend Hoorn:

***UITVERKOCHT***
Vrijdag 3 september
PINK FLOYD, BEHIND THE WALL
De documentaire bevat archiefbeelden en interviews met de groepsleden en vertelt het volledige verhaal van Pink Floyd. Met hun baanbrekende progressieve rock is Pink Floyd een van de belangrijkste bands in de geschiedenis van popmuziek. 
80 minuten.
MAGNETS AND MIRACLES 
Magnets and Miracles brengt een frisse en ambitieuze tribute aan Pink Floyd. Met een integrale audio-visuele uitvoering van Dark Side of The Moon in combinatie met verrassende nummers als Astronomy Domine, One Of These Days en het epische Echoes. Met (voormalige) leden van onder andere The Titanium White, The Depression Club, Jacco Gardner, Two Shakes of a Lamb’s Tail en The Polyframes beloven zij een show voor alle zintuigen die eer doet aan het oeuvre van de vijf uit London. Door: Brent Emmerink, Jos van Tol, Rhythm Haakman, Johan Kroeze, Nick Haakman, Megan Roele, Jayne Bordeaux.
 
 
Zaterdag 4 september 
THE BEATLES: EIGHT DAYS A WEEK
Deze door The Beatles geautoriseerde documentaire laat veel zeldzaam en nog nooit eerder vertoonde beelden zien van hun shows en interviews. 
138 minuten. 
THE LIKES 
The Likes is “Beatles met een schop onder de kont!”. Een treffender omschrijving is niet te geven van The Likes interpretaties van het omvangrijke Beatles repertoire. Van Hard Day’s Night tot Glass Onion, van Hey Jude tot Eleanor Rigby en alles wat ertussen zit. The Likes komen zonder toeters en bellen tot de kern komen waar het bij The Beatles om draait. Met Mischa van Toor (drums), Aris Rem (bas), Herman Halfmouw (gitaar), Allen: zang. 
 
 
In de week voorafgaande aan het Cultuurweekend Hoorn:
 
***UITVERKOCHT***
Dinsdag 31 augustus  
ANDRÉ RIEU, TOGETHER AGAIN
De Koning van de Wals heeft voor deze filmpremière hoogstpersoonlijk zijn favoriete tunes, opera-aria’s en dansacts uit shows van over de hele wereld uitgekozen in combinatie met vele optredens die nog nooit op het grote scherm te zien waren. 
130 minuten.
DANSSCHOOL VERBIEST 
De Hoornse dansschool Verbiest is een van de grootste dansscholen van Nederland met ook nog eens een internationaal succesvol wedstrijdteam. Voorafgaand aan de film een wervelende demonstratie door dansschool Verbiest van onder andere de Tango, de Weense wals, de Quickstep en Engelse wals. De uitvoering is door de paren Dustin Pieroelie en Tanja Sierkstra, Sietse de Ridder en Marielle Leonupun en  Peter Middelie en Annelies Middelie. 
 
***UITVERKOCHT***
Woensdag 1 september
JAZZ ON A SUMMER’S DAY
Een uniek en stijlvol zomers filmverslag van het Newport Jazz Festival van 1958. Een muzikaal tijdsbeeld in een zomers decor van een lang vervlogen Amerika. Met optredens van Louis Armstrong, Thelonious Monk, Mahalia Jackson en Chuck Berry. 
85 minuten.
JAZZ AT THE TOP 
Zeven Noord-Hollandse Jazzusici hebben elkaar gevonden in de traditionele Jazz zoals die in de jaren ’50 in de USA werd gespeeld. 
Trompettist Louis Armstrong & his all stars, en de orkesten van trombonist Jack Teagarden, gitarist Eddy Condon en trompettist Bobby Hackett waren als vertegenwoordigers van deze jazz muziekstijl te horen vanaf het eerst Newport jazz Festival in 1954 tot ver in de jaren ‘60. Jazz at the Top: Erwin Schoen – Contrabas, Jaap Nieweg – rieten (clarinet en saxen), Arnold van Oeveren – trompet, Dick Visser – (trombone), Peter Kleuters – banjo & gitaar, Ringo Maurer – piano en Alexander van der Jagt – slagwerk.
 
***UITVERKOCHT***
Donderdag 2 september 
RESPECT
De lang verwachte biopic over zangeres Aretha Franklin, die in 2018 overleed. Oscarwinnares Jennifer Hudson vertolkt de rol van de legendarische Queen of Soul. 
146 minuten.
DANNY VAN KESSEL 
& MEGAN ROELE
Pianist Danny van Kessel is geboren op 22 april 1984 te Amsterdam, speelde op 16-jarige leeftijd al in het concertgebouw en kreeg les op het conservatorium van Rotterdam, waar hij met een 10 afstudeerde 
Zangeres Megan Roele is geboren op 16 juni 1996 te Hoorn. Ze zingt al vanaf haar negende en werd op haar 16e aangenomen aan de Frank Sanders Akademie te Amsterdam. Ze zong onder andere in de grote zaal van Paradiso ter ere van het 50-jarig bestaan van Pink Floyd. 
 
 
AANVANG EN ENTREEPRIJS 
De liveoptredens starten telkens rond 20.00 uur. Aanvang van de film is rond 21.00 uur, als het voldoende donker is. Entreeprijs €15,-, korting €13,-. 
Bij deze voorstellingen wordt, ook buiten, de anderhalve meter afstand regel gehanteerd.