Buitenfilm & Muziek

Cinema Oostereiland en de Hoornse Stadsfeesten bouwen de binnenplaats van het Oostereiland om tot een bruisende muziek- & filmlocatie.

Onder de naam OOSTERSLAG vinden Muziek, Dans en Film elkaar.
Tim Akkerman vertolkt Bruce Springsteen, Deborah Carter sluit aan bij een film over Billy Holiday en de legendarische band Wild Romance treden op bij een nieuwe documentaire over Herman Brood. Op 30 en 31 augustus een wervelend optreden van het Talententheater en Young Opera Noord Holland.

Met een drankje in de hand buiten genieten van optredens en vanaf 21.00 uur als het voldoende donker is de mooiste films.

Zomeravonden beleef je op het Oostereiland. OOSTERSLAG mag je niet missen.
Van dinsdag 30 augustus tot en met zaterdag 4 september.
LET OP:
Dit is een betaalde activiteit, zie voor prijzen en programmering de website van Cinema Oostereiland.

PROGRAMMA VRIJDAG 2 SEPTEMBER
Muziek: Tim Akkerman & The Ivy League
Bruce Springsteen-fan Tim Akkerman is als muzikant en componist niet meer weg te denken in de Nederlandse muziekscene.
Begonnen als leadzanger en gitarist van Di-rect zit hij inmiddels al 20 jaar in het vak. Zijn carrière is gekenmerkt door hoogte -en dieptepunten, hits, authentieke keuzes, duetten, bijzondere uitstappen, een veelvoud aan liedjes en nog een groter aantal live shows. Sinds 2014 speelt Tim met een vaste band, die zich vanaf 2019 ‘The Ivy League’ noemt. Dit is een hechte groep van buitengewone muzikanten, die Tim ondersteunt bij het vertellen van zijn verhaal.
Tim Akkerman zang/gitaar – Evert Zeevalkink elektrische gitaar – Sander Kalmeijer bass – Stef de Hond keys Willem van der Krabben drums.
Film: Blinded by the light
Feelgoodfilm van de Indiaas-Britse regisseur Gurinder Chadha, waarin de muziek van Bruce Springsteen een grote rol speelt.
Blinded by the Light borduurt qua toon en thematiek voort op de door Chadha eerder gemaakte succesvolle komedie Bend it Like Beckham (2002). Deze keer niet met voetbal maar met popmuziek als drijvende kracht. Hoofdpersoon Javed (Viveik Kalra) is een onzekere tiener van Pakistaanse komaf, die in 1987 opgroeit in het Engelse stadje Luton. In een periode van racisme en economische malaise schrijft hij gedichten en put hij troost en inspiratie uit de songs van ‘The Boss’. Vol aanstekelijk enthousiasme is deze muziek zijn uitlaatklep om uiting te geven aan de dingen waar hij van droomt. Gebaseerd op de autobiografische roman ‘Greetings from Bury Park’, van Guardian-journalist Sarfraz Manzoor.

PROGRAMMA ZATERDAG 3 SEPTEMBER
Muziek: Wild Romance
De begeleidingsband van icoon Herman Brood is terug op het podium!
In 1977 gaat gitarist en vocalist Dany Lademacher spelen met Herman Brood & His Wild Romance. Hét begin van een van de meest succesvolle bands uit de geschiedenis van de rockmuziek. Na het verlies van Herman is het een tijd lang stil geweest rondom de band. Stilte voor de storm, want onder leiding van Dany Lademacher en David Hollestelle is Wild Romance op volle kracht terug op het podium. Sex, Drugs, Rock ‘n’ Roll, Wild Romance is een absolute live-sensatie! Dany Lademacher & David Hollestelle gitaar en zang Otto Cooymans toetsen en zang – Jo De Roeck zang Gee Carlsberg bas – Jan ’t Hoen drums.
Film: Knockin’ on Herman’s door
Documentaire over de onstuimige Amsterdamse popscene van de late jaren ’70 en begin jaren ’80. Nooit eerder vertoonde opnamen van Herman Brood-songs en teruggevonden beelden van de chaotische draaidagen van de film Cha-Cha zijn de basis voor deze documentaire. In 2015 ontving Eye het archief van regisseur Herbert Curiël waarin tot ieders grote verrassing het film- en geluidsmateriaal zat van zijn film Cha-Cha. Stefano Bertacchini, cameraman en werkzaam bij de afdeling filmcollectie van Eye heeft dit materiaal geordend en hier is uiteindelijk zijn debuutfilm Knockin’ On Herman’s Door uit voortgekomen. In de documentaire zitten niet eerder uitgebrachte optredens van Nina Hagen, White Honey, The Streetbeats met Jan Rot, Monika & The House Band, Inside Nipples, Phoney & the Hardcore en The Meteors.