Vrijdag 2 september

SCHOUWBURG HET PARK
19.00 uur
Comedy & Club Classique by Candlelight
Prachtig uitzicht over het Hoornse Hop, de ondergaande zon en het geflikker van honderden kaarsjes…
Dat is de setting voor Het Park’s eerste echte ‘Candlelight Open Air’: het populaire openlucht concept overgewaaid uit de Randstad. Waarbij Céline Schrama (winnaar Leids Cabaret Festival 2022) zorg draagt voor de lachspieren en het steengoede klassieke ensemble Club Classique een medley speelt zoals u nog nooit gehoord heeft. Denk hierbij aan popmuziek (zoals Bohemian Rhapsody), filmmuziek (zoals Pulp Fiction), tango en licht klassieke muziek. Stadsdichter Levi en Stadsrapper Silcas uit Hoorn complementeren het programma met hun stadsrap ‘Stad achter de dijk’, dat zij maakten in samenwerking met Het Park en coördinator jongerenwerk Jerrol Lashley van Stichting Netwerk.

‘Comedy & Club Classique by Candlelight’ is een unieke theaterervaring onder de blote hemel. Dé manier om de zomer af te sluiten en het nieuwe culturele seizoen in West-Friesland in te luiden. Bent u erbij?

Programma:
19.30 uur
Céline Schrama (winnaar Leids Cabaret Festival 2022)
20.00 uur
Levi (Stadsdichter) en Silcas (Stadsrapper)
20.20 uur
‘Candlelight Open Air’ by Club Classique

LET OP:
Dit is een betaalde activiteit, de prijs is € 24,50 p.p. incl. drankje en garderobe. (bestel uw tickets HIER)


CINEMA OOSTEREILAND
Buitenfilm en muziek

Kaartverkoop uitsluitend via www.cinemaoostereiland.nl
Net als vorig jaar 5 dagen buitenfilm met de stadsfeesten, live muziek en film: 30 augustus tot en met 3 september, Naam festival OOSTERSLAG.

programma volgt.

LET OP:
Dit is een betaalde activiteit, zie voor prijzen de website van Cinema Oostereiland.


KUNST IN DE ETALAGE

27 augustus t/m 11 september
Fotovrienden West-Friesland organiseert jaarlijks een prachtige foto-expositie in de winkeletalages in de Hoornse binnenstad. Ruim 30 winkels hebben hun etalage rond het Cultuurweekend Hoorn beschikbaar gesteld.

DE BOTERHAL
14.00 – 17.00 uur, zondag v.a. 12.00 uur
Sponsorexpositie Dichtbij
De Stichting Nederlandse Beeldenparkgids van Annette Dekkers en Ente Pronk is al elf jaar hoofdsponsor van de Kunstenaarsvereniging Hoorn e.o./expositieruimte De Boterhal. Als dank mogen zij een expositie organiserenin de Boterhal. Annette en Ente blijven ‘dichtbij’ zichzelf wat betreft de keuze van de kunstenaars waarbij kwaliteit natuurlijk voorop staat. Er is werk te zien van fotografe Susanne P. Dekkers (zus van Annette), schilder Margriet Pronk (zus van Ente), houten beelden van Mai Movrin (Annette heeft beeldhouwles bij haar gevolgd) en Foto-Films-muziek van Entep (Ente Pronk).

HOTEL MARIA KAPEL
13.00 – 17.00 uur
Tentoonstelling Pink Prison
Voor het project Pink Prison werken kunstenaars Afra Eisma en Kubilay Mert Ural samen aan een miniatuurstad gesneden uit gevonden materialen zoals kartonnen dozen en plastic flessen. De stad ziet er op het eerste gezicht schattig en speels uit, maar gedetailleerde taferelen in de straten en winkeletalages creëren een dystopische sfeer.
Pink Prison is een metafoor voor onderdrukte gevoelens en opgelegde houdingen waar de kunstenaars in hun dagelijks leven mee te maken krijgen. De complexiteit van een stad die bruist van leven en mogelijkheden kan ook veeleisend en overweldigend zijn. Niet alles is zo rooskleurig als het lijkt; soms raken we verstrikt in de illusies. Kunstenaars laveren, net zoals wij allemaal in deze harde maatschappij, voortdurend tussen angst en comfort maar worden voortdurend geacht speelsheid te faciliteren en vrijheid na te bootsen – binnen een realiteit die in werkelijkheid zeer gespannen, geconstrueerd en strategisch gepland is. 

BEELDENROUTE WESTERDIJK
Geniet elk moment van het jaar van de beeldenroute langs de Westerdijk en Visserseiland van Stichting In den Beginne.
Met Schouwburg Het Park als startpunt volgt u de kustlijn van Hoorn langs inspirerende beelden. Aan de hand van de website www.stichtingindenbeginne.nl kunt u zelf de route uitstippelen en achtergrondinformatie lezen over de kunstwerken langs de kust. U kunt de route eindigen bij de vuurtoren van Hoorn. Tip: ga met de Watertaxi naar het Oostereiland en vervolg uw rondje Cultuur in Hoorn.