Hoornse Havenconcerten

Vanaf 19.15 uur

Het mooie zeilschip Abel Tasman komt weer naar Hoorn om het podium te zijn voor de Hoornse Havenconcerten in de Karperkuilhaven. Dus neem je kussentje, stoeltje of krukje mee naar de kade van Karperkuilhaven, of beter nog: kom met je boot, het belooft een fantastische avond te worden. De toegang is gratis!

Berlage Saxophone Quartet

Dit jaar is de hoofdact het Berlage Saxophone Quartet. Het kwartet behoort tot de top van de saxofoonkwartetten, niet alleen in Nederland maar ook daarbuiten. Naast hun eigen optreden zullen ze samen met veelbelovende leerlingen van Muziekschool Boedijn enkele muziekstukken brengen.

Het Berlage Saxophone Quartet ontstond in de klas van Arno Bornkamp op het Conservatorium van Amsterdam. Het kwartet bestaat uit Lars Niederstrasser (sopraansaxofoon), Peter Vigh (altsaxofoon), Juani Palop (tenorsaxofoon) en Eva van Grinsven (baritonsaxofoon).
Het Berlage Saxophone Quartet is een van de voorlopers van een hele generatie van saxofoonkwartetten die de klassieke muziek inmiddels rijk is. Concerten worden in de handen van het kwartet meer dan alleen een muzikale beleving. De musici zoeken vaak samenwerkingen op met andere disciplines, ze maken videoclips, ze werken samen met schrijver Jan Brokken en muziektheatergroep Via Berlin. Ook werken ze samen met de lichtkunstenaars van Het Blauwe Uur en filmregisseur Sander Burger.
Het repertoire van het kwartet reikt van de renaissane tot de muziek van nu. Kwartetlid Peter Vigh draagt als arrangeur en componist een belangrijk steentje bij aan de verrijking van repertoire voor het saxofoonkwartet.

The Bentleys & Bendellas
Voor de slotact kon de organisatie niet om The Bentleys and the Bendellas heen! Na hun spetterende optreden vorig jaar met een stampvolle swingende kade, wilden ze heel graag nog een keer terugkomen. Een heel goed idee!

Vijf podiumbeesten in pak, drie stijlvolle ladies, dansend en zingend; dat zijn The Bentleys!
Kom mee terug in de tijd. Die zwoele nightclub in New-York, die rock & roll dancehall, de zomerse velden van Woodstock, Beatles-mania en stoere Stones. The Bentleys spelen de grootste hits uit de 50’s & 60’s. Allemaal onvergetelijke classics die nog altijd uit de radio knallen en de dansvloer vol krijgen. Met de authentieke sound, met verbluffende samenzang, met gouden glitterjurken, strakke pakken, opwaaiende zomerjurken en de sfeer van de Summer Of Love. The Bentleys zetten een ware feelgood show neer; met de sound van toen en de attitude van nu! Trek je mooiste jurk aan, schiet in je snelste schoenen en vier de muziek van de 50’s & 60’s met The Bentleys!